· 

Kees Haak


 

 

 

René Karst en Willem Gunneman helpen Kees Haak

aan spraakmakende single !

 

 

Het jaar 2020 is voor Kees Haak een bijzonder jaar. Zijn vader bracht precies 45 jaar geleden de klassieker ‘Foxy Foxtrot’ uit. Daarnaast is op 13 november 30 jaar geleden dat Haak senior overleed.

 

Om daar even bij stil te staan lanceert Kees binnen afzienbare tijd z’n nieuwe single ‘Dans, dans, dans’ met een knipoog naar Nico Haak.

 

Kees, die op 13 november 2015 z’n allereerste single uitbracht, heeft in de tussentijd niet stil gezeten. In samenwerking met een aantal hoog aangeschreven opnamestudio’s verschenen al diverse succesvolle singles. Ondertussen heeft hij samen met een partner Foxtrot Music opgericht, waar artiesten van A tot Z worden voorzien van productie tot promotie en van management tot muziekuitgeverij.

 

Kees kwam er al snel achter dat het begeleiden van andere artiesten eenvoudiger was dan voor hemzelf. Daarom heeft hij besloten om deze taak en het management door Bert Schenau van Feestartiesten.nl te laten verzorgen.

De nieuwe single ‘Dans, dans, dans’ wordt geproduceerd door René Karst, naast het produceren is René samen met Willem Gunneman verantwoordelijk voor de tekst en muziek van het liedje.

 

Omdat René enkele maanden geleden bekend maakte dat hij met coronaverschijnselen opgenomen was in het ziekenhuis, belde ik hem op om te vragen hoe het met hem ging. Tijdens dit 45 minuten durende gesprek kwam ter sprake dat ik op zoek was naar een nieuwe single met een knipoog naar mijn vader.

Ik vertelde dat ikzelf al had getracht iets te bedenken, maar omdat dat een apart ambt is, leek het me beter om dat bij de professionals neer te leggen. René gaf aan die uitdaging wel aan te durven. Ik gaf René als tip mee om goed naar ‘Foxy Foxtrot’ te luisteren. De eerste resultaten zijn waanzinnig glundert Kees.

Die demo liet Kees, zoals hij met elke andere single heeft gedaan, horen aan Polle Eduard. Deze zanger, die door hem gezien wordt als zijn anker, meende dat de demo die enkel bestond uit gitaar en zang alleen al overeind bleef staan. Hij was ontzettend enthousiast. Ook de vrouw van Kees en z’n kinderen, die helemaal niets met Nederlandstalige muziek hebben, vonden het een goed lied.

 

De opnames zullen plaatsvinden bij de Wisseloord Studios in Hilversum. Ook z’n vader heeft daar vroeger nummers opgenomen. Volgens Kees is daarmee het cirkeltje weer rond.

 

Clipproducent Sander Drooglever van Xandro Media krijgt de uitdaging om een spraakmakende clip te produceren.

 

Kees hoopt ook dat de danswereld ‘Dans, dans, dans’ gaat oppakken. Haak senior won in 1979 als eerste zanger met zijn hit ‘Foxie Foxtrot’ de Gulden Vedel. Het zou toch een prachtige prestatie zijn als Kees er ook met zo’n prijs vandoor gaat. Volgens Kees is op dit moment vooral onder personen van middelbare leeftijd het stijldansen erg populair. Hij hoopt daarom ook van harte dat ‘Dans, dans, dans’ opgepikt gaat worden in de dansscholen.

 

Het complete team is er van overtuigd dat de single landelijk de nodige aandacht zal krijgen.