· 

Kurt Crabbé en Ronnie Tober


 

 

 Kurt Crabbé en Ronnie Tober

Morgen schijnt de zon voor jou 

 

 

Eindelijk, de langverwachte samenwerking tussen Kurt Crabbé en Ronnie Tober!

 

In deze bijzondere tijd hebben twee zangers hun krachten op een creatieve wijze weten te bundelen. De bekende Nederlandse zanger Ronnie Tober vertelt: “In 2004 leerde ik Kurt Crabbé kennen, onze eerste ontmoeting was in Partycentrum De Kaasboerin in Postel waar ik toen moest optreden. Een jaar later stond ik op het programma van de verjaardag show van Kurt die ook doorging bij de Kaasboerin. Daarnaast hebben we Kurt ook regelmatig laten optreden in Nederland, waaronder Restaurant Bonaparte maar ook het Café de Paris.

 

Tijdens één van die optredens heeft Kurt mij gevraagd of ik eventueel een nummer met hem wou opnemen. Dat was toen nogal moeilijk daar ik nog onder contract stond bij een label. Maar zie, na 15 jaar heb ik mijn belofte kunnen inlossen. Kurt wilde een door mij gezongen nummer nieuw leven inblazen, en die eer was weggelegd voor ‘Morgen Schijnt De Zon Voor Jou’

 

Het muzikale proces werd vervolgens in werking gezet: Harald Queens tekende voor de arrangementen en Erwin Filet bewerkte de tekst. In Februari werd het nummer dan opgenomen in de HQ Studio in Tilburg. Vanwege de coronamaatregelen moest het project helaas even op de plank blijven liggen.

 

Ik ben zeer trots op de samenwerking met Kurt, hij is zeker geen onbekende in Vlaanderen als lid van De Stoempers en hij maakt al jaren muziek!”