· 

Marcel Louis & Get!Lucky.


 

 

 

 

Marcel Louis & Get!Lucky - Merry Christmas.

 

 

Deze  single plaatsen wij met een knipoog naar de hemel.  

 

Terwijl het Coronavirus ons in zijn greep heeft, zou zich iedereen inmiddels bewust zijn, dat de kerstdagen er dit jaar ook weer  anders uit zullen gaan zien dan wij gewend zijn. Juist in deze tijden vol onzekerheid verlangen wij meer dan andere jaren naar een vonkje hoop en warmte….

 

Ergens tussen kerst en Oud en Nieuw afgelopen zat ik eraan te denken om een kerstnummer te gaan schrijven. Ik pakte mijn gitaar en al binnen één uur was de melodie klaar. Twee dagen later schreef ik hierop de passende tekst en was het nummer Merry Christmas geboren.

 

In januari  begonnen Guido en ik in onze repetitieruimte het nummer te gaan spelen en waren meteen verkocht !

 

Een week later deden wij dat nog eens over, deze keer met de volledige band “Get! Lucky” en ook de rest van de bandleden waren onder de indruk.

 

Niet veel later rukte de Corona-pandemie verder op en kreeg Europa in haar greep, zodat het voor ons onmogelijk werd om het nummer, zoals de nummers ervoor, wederom in de studio van Stichting ZeelandZoundZ te Rilland op te gaan nemen.

 

Uiteindelijk bleef ons als enige optie, om de opnames in onze eigen repetitieruimte in Duitsland te gaan doen. Gezien onze keyboarder Guido hiermee al ervaring had en wij op menig gouden tip van onze producer Lucy Malheur konden rekenen, waren de opnames een feit.

 

Omdat een kerstnummer om een extra gouden randje vraagt, leek het mij uitermate passend om onze voormalige keyboardster Nadina te benaderen met de vraag, of zij misschien zin heeft, om samen met vier leden van haar koor de backings in te gaan zingen.

 

Ook zij was er meteen enthousiast, net zoals de andere dames Iñara, Mãra, Sintija en Vineta en gedurende een avond had Guido een heleboel vocals opgenomen en naar Lucy Malheur verstuurd. Voor mijn gevoel heeft Lucy dagen en nachten doorgewerkt en voelde ik mij hierover zelfs wat schuldig. Wij alle wisten, dat wij zonder Lucy Malheur geen kans zouden maken om er een kerstnummer met alle toeters en (kerst)bellen voor elkaar te krijgen.

 

Dat deze droom van mij, ooit een kerstnummer te schrijven en uit te brengen, uit is gekomen, is wederom het resultaat van een perfecte samenwerking van de bandleden van Get!Lucky.

 

Ondanks dat deze kerst voor iedereen van ons wellicht iets anders uit zal gaan zien dan de jaren ervoor: Een kerstnummer zal altijd een ingrediënt zijn voor warme en gezellige kerstdagen !

 

Deze wensen Guido , Arndt , Walter , Jörg und Marcel jullie dan ook van ganser harte toe !