· 

Mario Franco


 

 

Mario Franco - Een Vriend Ben Jij

 

 

Mario Franco: ‘In deze tijden is vriendschap belangrijker dan ooit!’

 

Toen Mario Franco in 2015 zijn eerste single uitbracht, had hij nooit durven hopen dat hij zes jaar later een handvol succesvolle singles én een verzamelalbum op zijn palmares zou hebben staan.  Net zoals bij zoveel van zijn collega’s strooide Corona ook bij flamboyante Mario roet in het eten maar na een jaar uitstel is zijn nieuwe single ‘Een Vriend Ben Jij’ er eindelijk!

 

Al van bij de start van zijn carrière is het duidelijk dat Mario Franco niet voor één gat te vangen is.  Sterker nog: hij liet een verfrissende discowind door de Vlaamse showwereld blazen en laat zich daarbij vooral in het oog springen door kleurrijke outfits, catchy discotunes en flitsende videoclips.  Kortom: een fenomeen zoals Vlaanderen er nog nooit één heeft gehad. 

 

Franco’s laatste single ‘Blijf Bij Mij Vannacht’ dateert al van eind 2019 en de reden daarvoor is uiteraard niet ver te zoeken: “Ook bij mij was Corona vorig jaar de grote spelbreker,” steekt Mario van wal.  “Voor Corona had ik het gevoel dat de trein goed vertrokken was.  De singles die ik uitbracht, waren stuk voor stuk een succes en ook mijn album ‘Leef’ werd door pers en publiek lovend onthaald.  In 2020 wilde ik een versnelling hoger schakelen, maar in plaats daarvan besliste Corona dat ik keihard op de rem moest gaan staan.”

 

De plannen die Mario had voor zijn nieuwe single moesten onverrichterzake worden opgeborgen.  Niemand die begin 2020 een idee had dat de hele culturele sector meer dan een jaar lang op slot zou gaan.  Maar gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel.

 

“Na wat een rotjaar is geweest, hoop ik met mijn nieuwe single ‘Een Vriend Ben Jij’ opnieuw wat muzikale vibes in 2021 te kunnen pompen. Het nummer is opnieuw een productie van Patrick Hamilton; dé man die me in 2015 ontdekte en er sindsdien trouw over waakt dat al mijn muzikaal werk echte pareltjes worden.  Vincent Pierins zorgde trouwens voor het gitaarwerk waardoor de single een extra dimensie heeft gekregen. Ik ben er heel trots op!” glundert Mario.

 

‘Een vriend ben jij’ is een nummer over vriendschap, elkaars kleine kantjes kennen en er voor elkaar zijn.  Hoe belangrijk is vriendschap voor Mario Franco: “Het is iets wat ik koester en waar ik het afgelopen jaar enorm veel waarde aan ben beginnen hechten.  Ik heb geleerd dat in de vreemde tijden waarin we leven, vriendschap belangrijker is dan ooit.  Het is meteen de boodschap die ik met mijn nieuwe single wil uitdragen,” aldus Mario.

 

Mario Franco’s nieuwe single ‘Een Vriend Ben Jij’ komt uit op dinsdag 16 maart en luidt hopelijk voor Mario het begin van een nieuw muzikaal jaar in.  Bij de single hoort ook een videoclip die opnieuw helemaal in discosfeer baadt en werd geproduced door het team van Iceberg Ahead onder leiding van Benjamin Demulder.  

 

‘Een Vriend Ben Jij’, de nieuwe single van Mario Franco is vanaf 16 maart te beluisteren via AppleMusic en de meest courante streamingproviders.