· 

Mart Hoogkamer


 

 

 

Mart Hoogkamer - Diamant

 

 

 De documentaire ‘Zo Vader Zo Zoon’ van het afgelopen jaar, waarin Mart de hoofdrol speelde, is voor de schrijvers van ‘Diamant’ de aanleiding geweest om een titel voor hem te schrijven die weergeeft dat Mart niet kapot te krijgen is omdat hij als doel heeft gesteld omeen succesvol zanger te worden, ongeacht wat er op zijn levenspad gaat komen

 

De componisten en tekstschrijvers Jeroen Russchen, Colin Heikens, Rutger Kanis en Robert Vredeveld hebben de titel aangeboden aan het programma ‘I Want Your Song’ van Talpa/SBS6 voor Mart Hoogkamer.

Vrijdag 12 augustus werd ‘Diamant’ voor het eerst uitgevoerd in het TV-programma dooreen geweldige presentatie van componist/tekstdichter Jeroen Russchen die het lied “vanuit zijn tenen” zong!

 

Mart en zijn 2 begeleiders op TV, manager Robert Schipper en NRGY directeur Tom Peters, waren alle drie volledig ontroerd, Mart zelfs in tranen. Het stond eigenlijk meteen alvast dat dit de winnende song, van de 5 aangeboden liedjes, zou gaan worden. Op het eindevan het programma bleek dat ook het aanwezige publiek met een grote meerderheid deze titel had gekozen.

 

Om de tekst volledig tot z’n recht te laten komen is de videoclip in een ‘Peaky Blinders’-achtige sfeer geschoten, waarin Mart zich ontpopt als een bokser die voor geld de ring in gaat en zich laat uitbetalen door louche bookmakers.

 

De track ‘Diamant’ is met recht een parel in de carrière van Mart Hoogkamer en brengt hem, door zijn geweldige manier van zingen van de titel, naar een voor Nederland unieke hoogte als volkszanger!