· 

Mick Harren


 

 

 Mick Harren 'Ik ga nu weg'

 

 

De nieuwe single ‘Ik ga nu weg’ van Mick Harren is er eentje met een knipoog. “Het nummer gaat weliswaar over de liefde, maar kan net zo goed een anti-corona lied zijn”, zo legt de zanger uit. Daarom ziet hij ‘Ik ga nu weg’ als gimMICK, maar ook vanwege het woord: Mafkees. Vandaag wordt de single uitgebracht. 

 

De single ‘Ik ga nu weg’ is volgens zanger Mick Harren dubbelzinnig: “Het nummer gaat weliswaar over de liefde, maar kan net zo goed een anti-corona lied zijn.” Dit wordt versterkt door het woord ‘mafkees’, wat regelmatig terugkomt in het lied. “Dat is een woord wat heel veel gebruikt wordt in het dagelijks leven. Dat zeg je tegen je partner, een vriend(in) over iemand, maar corona maakt ook iedereen maf.”, verklaart Harren. ‘Mafkees, ik wil jou nu echt vergeten’ wordt ook bezongen en de interpretatie is aan de luisteraar zelf. 

 

De knipoog in het liedje richting de corona komt niet uit de lucht vallen. De entertainment-business is hard geraakt door Covid-19, maar Harren is niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij heeft de afgelopen periode bij 60 verzorgingshuizen gezongen en was daarvoor onafscheidelijk met zijn geluidsman Jan van den Heuvel. Hij is dan ook degene die de tekst voor de nieuwe single ‘Ik ga nu weg’ heeft geschreven. Hij zag met eigen ogen hoe hard Mick voor anderen werkt en aan zijn eigen carrière werkt en wilde hem een handje helpen. “Ik gun die jongen zo graag een hit en een kans.”, aldus Mick zijn geluidsman.