· 

Mireya Derksen


 

 

 

Mireya Derksen - Starlight Voyager 

 

 

Mireya Derksen met nieuwe space song ‘Starlight Voyager’

 

In Mireya’s nieuwe space song ‘Starlight Voyager’ komen haar passie voor zingen en haar fascinatie voor het universum samen. Net als in haar eerste nummer ‘Ticket to Mars’ (een Mars love song). 

 

Ruimtereizen zijn weer ‘hot’ en NASA’s ruimtesonde Voyager 1 is nu meer dan 40 jaar onderweg. De geheimen van het universum inspireerde Mireya om ‘Starlight Voyager’ te schrijven. Samen met het duo Bruce Smith en Ralph van Manen creëerde ze dit fascinerende nummer. Het nummer is te streamen en te downloaden op de bekende platforms. Voor de release en promotie is ze opnieuw een samenwerking aangegaan met Maurice Edelenbosch van UltimateDisk.

 

Mireya Derksen, 20 jaar, is een getalenteerde crossover zangeres met een stembereik van ruim 3 octaven. Ze switcht met gemak tussen een klassieker als ‘Nessun Dorma’ en symphonic rock van Within Temptation. Ze mixt graag stijlen (fusion) en creëert zo haar eigen sound. 

 

Haar opvallende performance is niet onopgemerkt gebleven. Talentscout en agent Basja Chanowski van Più Music heeft haar onder haar hoede genomen. Dit resulteerde in Mireya’s deelname aan het nieuwe TV programma ‘We Want More’ van John de Mol, waar ze de halve finale haalde. In 2017 was ze ook al te zien op de Duitse tv zender RTL in ‘Das Supertalent’ waar ze een staande ovatie kreeg.

 

De Schotse songwriter Bruce Smith schreef voor een groot aantal Nederlandse artiesten, onder wie Trijntje Oosterhuis, Petra Berger, Lee Towers, Total Touch en Sharon den Adel (Within Temptation). Samen met Robert D. Fisher schreef hij in 2005 het nummer ‘My impossible dream’ voor de Nederlandse deelname aan het Eurovisie Songfestival in Kiev, gezongen door Glennis Grace. Voor de nummer 1 hit ‘Engel van mijn Hart’ met Gerard Joling ontving hij een Buma/Stemra Harp Award. 

 

Ralph van Manen is schrijver en arrangeur voor bekende Nederlandse artiesten, het Eurovisie Songfestival en organisator van vocal -en songwriting camps in Las Negras (Spanje). Hij is met name bekend geworden door het nummer ‘Testify to Love’ dat in USA meer dan 6 weken op nummer 1 stond en waarvoor hij de begeerde Dove Award won.

 

In 2005 schreef Van Manen samen met Bruce Smith het nummer