· 

Nick


 

 

N!CK - 'Het is voorbij'

 

 

 

Neen, geen typisch zomers nummer als nieuwste single maar een nummer over ‘het heengaan van dierbaren’. Een ingrijpende gebeurtenis waar we jammergenoeg allemaal wel mee geconfronteerd worden op verschillende momenten in ons leven. ‘Het is voorbij’ is de titel van N!CK ’s nieuwste single als voorloper van zijn eerste album dat er eind dit jaar nog aankomt. 

 

“Sinds het begin van de coronapandemie verlang ik zo ontzettend om terug het podium op te kunnen” De ene annulering na de andere, dat was het bij het begin van de pandemie maar nu een jaartje verder zien we nog steeds hetzelfde. Ik kon blijven piekeren en klagen maar dat zou de situatie niet veranderen. Ik kon het voorbije jaar niet gaan optreden maar ik bleef niet stilzitten. Tussen het verbouwen, fietsen en wandelen door schreef ik al enkele teksten voor het album die er later dit jaar aankomt. Ik ben dus wel bezig met muziek, maar het neemt niet weg dat ik zo ontzettend hunker naar het zingen. Niet in mijn badkamer of in de auto maar voor ons publiek! Ik wil zo graag de sfeer terug opsnuiven, genieten van de juiste vibes, in het zweet maar vol voldoening de kleedkamer binnenwandelen na een zalig optreden, oh als ik er nog maar aan denk begint mijn hart al sneller te kloppen. 

 

“Ik moest iets doen met mijn gevoel van machteloosheid” 

Een tragisch ongeval in mijn buurt en het verlies van enkele familieleden, liggen aan de oorsprong van deze nieuwe single. Het was niet eerlijk wat er toen was gebeurd, ik voelde me zo machteloos in die situaties. Die machteloosheid, waar we allemaal wel mee te kampen hebben bij het verlies van een dierbare, dat was het gevoel waarmee ik aan de slag ging. Dit heeft zich vertaalt in een nummer waarin ik ook tijdens het zingen die woede kwijt kan. 

 

“Koste wat kost wou ik deze backings, blij dat de producer me hierin kon volgen” 

Ik deelde eerder al het podium met Pieter, Martijn en Els toen ik als gastartiest op een jaarlijks evenement in Expo Roeselare mocht optreden. Zowel bij nummers van Queen, Toto, als Panic @ the disco, zaten die backings fantastisch. 

Een grote zoektocht naar backings voor ‘het is voorbij’ was dus niet nodig. Heel dankbaar ben ik dan ook dat de producer me hierin wou volgen en vooral dat ze alle 3 bereid waren hieraan mee te werken. 

 

“Natuur & drama in de videoclip”

Voor deze videoclip trokken we naar de kustlijn met kliffen van Cap Blanc Nez in Frankrijk. De perfecte locatie voor de videoclip die ik voor ogen had. De dramatiek van deze locatie in combinatie met de dronebeelden vormen het ideale scenario. 

 

“Samen werken met dit team maakt me gelukkig” 

Dit nummer is net zoals ‘Ik wil jou’ en ‘Verslingerd aan jou’ die ondertussen ook een update kreeg; een productie waar ik alles op mijn eigen manier kon doen. Het maakt me gelukkig en dat dankzij ons team. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik met hen kan en mag werken. We hopen uiteraard dat ‘het is voorbij’ ook door het publiek gesmaakt wordt want ik sta al te popelen om deze in post-coronatijden op verschillende podia te brengen.