· 

Pierre de Haan


 

 

Pierre de Haan - Kom Schat 

 

 

Voor Pierre is zingen zijn lust en zijn leven. De geboren en getogen Amsterdammer heeft, met een zingende zuster en moeder, muziek met de paplepel ingegoten gekregen. 

In het verleden brengt Pierre al enkele singles uit bij Polydor (“Kiezen of delen” 1993 

en “Rosalie” 1994), Phonogram (“Koningin van de nacht” 1994), Ramshorn (“Dit is de laatste keer” 1995 en “Vannacht” 1995), Walrus Records (“Ik mis december” 1998 en “Hou me vast” 1998), Marlstone Records (“Slenteren door de Jordaan” 2000 en “Het Roetsjlied” 2001) en “Is er dan niemand” 2005 bij het label Discount Music.

Vele van deze CD-singles stonden in de Nederlandstalige hitlijsten genoteerd en werden door de regionale en lokale radiostations heel goed ontvangen. Meerdere persoonlijke en telefonische radio-interviews en televisie-optredens volgden, waardoor zijn bekendheid in het land steeds groter werd.

 

Bij Ramshorn brengt Pierre in januari 1996 ook zijn debuutalbum "Kiezen of delen" uit. In 1997 vervolgde Pierre zijn carriére bij Walrus Records, waarbij in 1998 ook het CD-album "Geef me je liefde" wordt gereleased. Een prachtig CD-Album, inclusief 2 tracks van het grote schrijverstalent Hans “Tiger”Smits, die voor André Hazes veel mooie nummers schreef. Pierre en Hans “Tiger” kennen elkaar al vanaf het begin van Pierre’s carriére en hebben samen een hele speciale band.

 In 2000 en 2002 volgen er twee samen met zijn vrouw Manon Stokman geproduceerde CD-Albums  "Heerlijk Holland(s)" in 2000 en “Nachtenlang” in 2002, onder hun eigen label "Picobello Nederland". 

 

Pierre weet zijn populariteit in al die jaren enorm te vergroten door veel op te treden in de vele zalen, die Nederland rijk is. Hij is een veel gevraagde artiest, die met veel passie de meestal speciaal voor hem geschreven levensliederen vertolkt. Bij de liefhebbers van Nedelandstalig product heeft Pierre al veel naam opgebouwd. Pierre zingt zijn nummers over het leven en de liefde met overgave en weet daarbij keer op keer weer te overtuigen.

 

De  single “Is er dan niemand”, welke in 2005 wordt gereleased door het label Discount Music/RoodHitBlauw Produkties, is een prachtig levenslied dat 10 jaar geleden speciaal geschreven werd voor André Hazes door het Haagse schrijverstalent Rinus Ponsen. 

Bij het voor het eerst beluisteren van dit lied kreeg Pierre onmiddellijk kippenvel. 

Daar André het prachtige lied, dat als hij het vertolkt zou hebben ook fantastisch zou hebben geklonken, nooit meer zal kunnen uitbrengen, voelt Pierre zich vereerd dat hij deze mooie taak op zich mag nemen.

Na de release van de single “Is er dan niemand” in april 2005 volgt aan het einde van datzelfde jaar het gelijknamige CD- en DVD-album met 12 mooie tracks.