· 

Ronnie Tober


 

 

Ronnie Tober - Merci Chérie

 

 

Dankzij de serie 'Rampvlucht' die begin deze maand werd uitgezonden op NPO1 is een oud liedje van Ronnie Tober opnieuw in de spotlight gekomen. Het nummer 'Merci Chérie' komt uit 1966 en werd bekend op het Eurovisie Songfestival in de versie van Udo Jürgens. De Nederlandse versie werd datzelfde jaar gezongen door Ronnie Tober, die op dat moment al in Nederland een bekende TV persoonlijkheid was.

 

Nu 56 jaar later zingt dezelfde Ronnie Tober het nummer opnieuw. In de serie 'Rampvlucht' is het nummer te horen, een dramaserie over de bijlmerramp, deze maand 30 jaar geleden. En op veler verzoek brengt Telstar om die reden het nummer opnieuw uit. 

 

Het liedje gaat over een passionele liefde die tot een einde komt, maar de zanger heeft geen spijt van de mooie uren die hij met de bezongen 'Chérie' heeft doorgebracht. Het is een dankwoord na een kortstondige romance, die vanwege het vertrek van de zanger niet langer zal duren. 

 

Ronnie Tober is een levende legende, en was zoals gezegd in de jaren 60 al een beroemdheid. Na vele jaren staat hij nog altijd op de bühne met een onveranderd herkenbaar stemgeluid. Zijn Amerikaanse tongval maakt hem uniek, Ronnie Tober laat met deze nieuwe versie van Merci Chérie horen dat hij ook op vocaal gebied nog altijd tot de absolute top behoort.