· 

Kracht van Limburg


 

 

Same in ’t leech – Kracht van Limburg

 

 

Waar Limburg groot in kan zijn!

 

“Samen in ’t licht” dat is waar Limburg voor staat. Verbinden, versterken en samen genieten in bijzondere tijden als niets meer vanzelfsprekend is. Dan hebben we elkaar hard nodig. Dat bracht in het voorjaar initiatiefneemster Chantalle Kusters-Boels op een uniek idee om Limburgse artiesten samen een lied te laten zingen . Een lied dat verbondenheid en kracht moest uitstralen.

Songwriter Frans Hermans schreef de tekst en de muziek van “Same in ’t leech”. Er werd contact gezocht met Robert Loozen van Marlstone Music. Hij kent als geen ander de meeste Limburgse artiesten. Hij maakte meer dan 100 artiesten uit Noord-, Midden- en Zuid-Limburg enthousiast om belangeloos mee te doen aan dit mooie initiatief. Artiesten als Beppie Kraft, Erwin, Big Benny, Spik & Span, Dyanne Sleijpen , Sjpringlaevend, Bart Storken en Marleen Rutten, Christel en Quinn, Bjorn en Mieke, Guido Frissen, Ronald Pijls e.v.a. togen naar de studio om het lied op te nemen. Het resultaat was een lied dat uitgroeide tot een ware ballade.

 

Het lied is oorspronkelijk bedoeld om aandacht te vragen voor kinderen uit kansarme gezinnen in Limburg en deze een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar juist nu niets vanzelfsprekend is heeft men elkaar hard nodig. Want op dit moment is het lied zeer toepasselijk al is het maar om elkaar een hart onder de riem te steken na alles wat velen Limburgers onlangs voor hun kiezen hebben gehad. Een lied vol samenhorigheid zoals de Limburger past. Met woorden als….. Heel Limburg komt bij elkaar, samen in ‘t licht… En dan staan we in ’t licht, dat schijnt voor iedereen en niet alleen voor zich… Want als het eventjes niet meer gaat… Dan wachten we tot de zon weer op ’t zuiden staat.