· 

Stanley Hazes


 

 

Stanley Hazes – Onze Straatmuzikant

 

 

Ook Stanley Hazes dook, net zoals veel collega-artiesten, tijdens het begin van de coronacrisis de studio in om z’n nieuwe single ‘Onze Straatmuzikant’ op te nemen. Hij had een paar weken daarvoor een afspraak gemaakt met producer Frank Verkooyen van studio The Boom!Music in Breda om te brainstormen over de vervolgplaat van ‘Je ouwe heer’.  Stanley wilde graag een zomers nummer waar lekker een foxtrot op gedanst kon worden. Frank kreeg vervolgens de vrije hand om dit te realiseren. De verhaallijn waarin een straatmuzikant centraal staat werd op papier gezet door Rick ter Meer.  Daniël Metz werd ingehuurd om de accordeonpartijen in te spelen en voor de swingende gitaargeluiden werd Zonzo Basily benaderd.

 

Volgens Stanley kunnen de voetjes van de vloer. Dat is echter wel een probleem. Normaal gesproken organiseert de uit Helmond afkomstige entertainer bij de lancering van elke nieuwe single een grote release party. ‘En dat wordt nu wel heel erg lastig. Als het publiek geniet, gaan ze spontaan meezingen en willen ze dansen. Het is dan onmogelijk om de voorgeschreven anderhalve meter afstand te houden. Daar brand ik m’n vingers niet aan.  Gelukkig komen de boekingen mondjesmaat wel weer binnen, zodat de promotie gewoon door kan gaan’, meent Stanley.

 

‘Onze Straatmuzikant’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 8 juli 2020 via de legale downloadshops verkrijgbaar maar is uiteraard ook via de streamingsdiensten te beluisteren. De clip is hier te  bewonderen