· 

Steef


 

 

Steef - Dicht tegen mij

 

 

Steef ruilt de ene microfoon in voor de andere en presenteert debuutsingle ‘Dicht Tegen Mij’

 

Samen met een compagnon verzorgde Steef talloze feestavonden met hun drive-in show. Een vrijgezellenfeestje en de coronapandemie hebben hem op andere gedachten gebracht. Omdat Steef toch iets in de muziek wilde blijven doen, noemde hij gekscherend dat hij misschien ooit wel eens een plaatje op wilde nemen. Via z’n carnavalsvereniging had hij al contact met Manfred Jongenelis. Hij stuurde hem een berichtje met de vraag of hij een plaatje voor hem kon maken. Na een aantal ingrediënten te hebben doorgegeven is Manfred daarmee aan de slag gegaan. De opnames vonden in 2021 al plaats. Toch heeft Steef nog een tijdje gewacht met het uitbrengen van de single omdat zijn vrouw Lisanne in de tussentijd zwanger raakte. Op 30 juli 2022 kwam hun zoontje ter wereld. Inmiddels is hij 3 maanden oud en vond Steef het de tijd rijp worden voor de lancering van ‘Dicht Tegen Mij’. Steef:’

 

De aanleiding om de overstap van deejay naar zanger te maken heeft eigenlijk te maken met het vrijgezellenfeest dat mijn vrienden hadden bedacht i.v.m. mijn bruiloft in 2019. Ze wilden mij als artiest in de markt zetten en hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Naast bedrukte t shirts hadden ze bij diverse kroegen flyers opgehangen waarop werd aangekondigd dat ik ging optreden. Ze dachten dat ze mij daarmee voor het blok konden zetten, maar omdat ik niet voor één gat te vangen ben, ging ik die uitdaging gewoon aan. In elk café waar we binnenliepen kreeg ik een microfoon in handen gedrukt. Uit de reacties van het publiek bleek dat het niet eens zo slecht klonk. Het was overal feest. Dat de wereld er een jaar heel anders uit zou gaan zien, was op dat moment nog niet bekend. Omdat we geen boekingen meer kregen voor de drive-in show ben ik goed over de toekomst na gaan denken. Ik wilde zanger worden. Manfred heeft een soort autobiografisch liedje geschreven en geproduceerd. Ondertussen ben ik zangles gaan nemen bij Jody Pijper. Zij heeft me een aantal zangtechnieken bijgebracht waarvan ik de vruchten pluk. Zij heeft me ook ondersteund bij de opname. Inmiddels heb ik samen met een geluidsman een 12- tal optredens achter de rug. Het is een hele andere tak van sport, maar ik haal er wel voldoening uit. Ik heb best een breed repertoire en ben van plan veel te investeren in nieuw materiaal. Mijn vrienden zijn in ieder geval heel trots op me en hadden nooit verwacht dat hun grapje zo uit zou pakken. Ik ben er in ieder geval heel content mee. Ik ben ook heel erg blij dat platenlabel Smaragd Music met mij wil samenwerken. Voor mij gaat er ineens heel veel veranderen’.

 

De single ‘Dicht Tegen Mij’ verschijnt op 11 November 2022 bij Smaragd Music en is te streamen bij de bekende platforms.