· 

Victoria Eman


 

 

Victoria Eman – Love Sunrise

 

 

 

Victoria Eman is van Europees- Indonesische afkomst en woonachtig in Gelderland. Ze is countryzangeres en er verschenen diverse albums en singles van haar liedjes, geschreven door bekende internationale songwriters. Ze heeft onlangs haar single “Love Sunrise” uitgebracht die geschreven is door “Chet A Blum & Karen Staley” uit de USA. De single is geproduceerd en opgenomen door soundengineer Marco Hemelrijk van “Studio Hemelrijk Music Productions”.

 

Victoria komt uit een muzikale familie, haar vader, broer, twee zussen en haar zoon Denzell en dochter Indy zongen ook. Eén van haar hoogtepunten was het duet dat ze samen met haar dochter Indy (toen 9 jaar) zong. Het nummer “Hawaii Aloha song” werd genomineerd voor de Nashville Universe Awards en bereikte de 1e plaats bij diverse wereldwijde radiostations. Ze nam duetten op met haar jongste zus Charmaine Eman en met haar broer Ginger Eman. Ook de familie van haar moeders kant is muzikaal.

 

Sinds 1991 zingt ze als duo met haar zus Vanessa Eman. Ze traden op in diverse talentenshows in Nederland en wonnen meerdere malen of eindigden hoog in de finale. Na enkele betaalde optredens samen, kwam Victoria in contact met muzikanten die haar vroegen om zangeres te worden van hun band(s) en ze stopte met het optreden met haar zus. In 2020 begint Victoria ook met solo-optredens en originele nummers te zingen die ze had opgenomen. Ze trad ook op met haar achterneef Danny Everett (project: The Forgotten Songs).