· 

Wilbur Zitman


 

 

Wilbur Zitman - Stap voor stap

 

 

 

‘Stap voor stap’, Wilbur Zitman is weer terug

 

Het was een tijdje stil rond Wilbur Zitman maar dat betekent niet dat de zanger stil zat. 'We hebben hard gewerkt aan een nieuw repertoire en ja, dat wat tijd', vertelt hij. Zijn nieuwe nummer 'Stap voor stap' wordt op 20 oktober uitgebracht.

 

'Stap voor stap' gaat over een relatie met je partner. 'Of dat nou een hij of een zij is, dat maakt niet uit', zegt Wilbur die in het dagelijks leven ondernemer is. 'Wij hebben in het nummer voor een zij gekozen omdat dat universeel is. Ik wilde vooral uit laten komen dat relaties best moeilijk kunnen zijn maar als je je best doet, kun je er misschien sterker gemaakt. Ik ben nu 24 jaar samen met mijn partner en het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn maar stap voor stap we dichter bij elkaar en is er meer begrip.'Het nummer is geschreven door Peter La Haye waar Wilbur al vaker mee heeft gewerkt. 'Al pratend kwamen we op de relaties om ons heen. Of dat nou door een scheiding komt of door het overlijden van een van de partners. Dan je je pas dat je je maatje kwijt bent, je beste vriend en hoe moeilijk dat is. Ik wil mensen bewust maken dat maatje, ook als het allemaal, zelfs niet zo leuk is, toch wel fijn is.''Stap voor stap' is een Nederlandstalig uptempo nummer. Heeft Wilbur hier zijn genre gevonden? 'Oh nee, zeker niet', zegt de zanger met de warme stem. 'Daar wil ik me ook niet op vastleggen. Er is nog niet zoveel leuks te ontdekken, dat zul je wel merken aan mijn volgende nummer dat. Dat is echt heel anders.'

 

De clip is opgenomen bij Lemmy's en op het terras van 'Woods' Leiden. 'Redelijk traditioneel', lacht Wilbur. 'Een jong stel praat aan de bar en leert elkaar kennen. Je volgt ze als het ware in het proces en daartussen sta ik te zingen.