· 

Yves Paquet


 

Yves Paquet - A Southern Tale

 

 

 

Zijn doorbraak kwam er met ‘UFO’ – de gigantische hit met The Subs die op #1 prijkte in de Belgische Dance Charts. Intussen is Yves Paquet een debuutalbum rijker en verkent hij met ‘A Southern Tale’ nieuwe muzikale paden.

 

De in Brazilië geboren Yves Paquet is een singer/songwriter met hart en ziel. Yves (volledig: Luiz Paulo) Paquet begon zijn eigen geluid te creëren in de indiescène in Brazilië. Wat volgde was een intensieve periode waarin hij zijn vocals ontleende op nummers van Braziliaanse megasterren Alok en Vintage Culture en internationale acts als Barely Alive en Aeroplane. Nadat hij meedeed aan De Nieuwe Lichting in 2018 en bij Universal Music tekende voor de release van zijn debuutalbum ‘Every Now And Then’, bewandelt Yves anno 2022 een nieuwe muzikale weg. Die van folkmuziek om precies te zijn.

 

“Folkmuziek herinnert mij aan een vervlogen kindertijd. Als kind gingen we elk jaar op vakantie naar Ierland of Bretagne. Al luisterend naar de grote folkzangers op de radio onderweg (of op latere leeftijd in pubs) vormde folk al langer een grote inspiratiebron in mijn onderbewustzijn.

 

Toen Rolling Stone Magazine in Frankrijk de folkinvloeden opmerkte op mijn single ’25-28’ , was dat als een openbaring voor mij. Dát was de muziek die ik zou maken. ‘A Southern Tale’ is voor mij een spirituele reis waarin ik mijn Amerikaans-Indiaanse roots weerspiegel in het gevoel, de teksten en de visuals van de nummers – in de traditie van de vroegere Bob Dylan en Sting.”

Met ‘A Southern Tale’ keert Yves terug naar de essentie van folkmuziek en brengt hij een intiem, akoestisch nummer met verhalende tekst.

 

Hans Olsson – van de toonaangevende opnamestudio Svenska Grammofonstudios en de man achter de masteringknoppen van José González’ meesterwerk ‘In Our Nature’ – zag toe op een subliem geluid. ‘A Southern Tale’ verschijnt vandaag samen met een videoclip. Bekijk de videoclip hieronder.