· 

Yves Paquet


 

Yves Paquet - Heart of Giants

 

 

‘Heart of Giants’ is de nieuwe single van Yves Paquet, in aanloop naar zijn tweede studio album 'A Decent Man'. 

 

"With a heart of a giant

Or a heart made of stone

How long last a year

When you’ve nowhere to go

So just follow me home"

 

Yves kondigde vorig jaar aan een nieuwe muzikale weg in te slaan, die van indie folk om precies te zijn.

 

De nieuwe single, ‘Heart of Giants’, gaat verder op dat elan en is geïnspireerd op de legende van de Giant's Causeway in Noord-Ierland, die Yves voor het eerst als kind bezocht, maar daarna nog vele malen naar terugging. Ook de later te verschijnen videoclip van de single werd er opgenomen.

 

'Heart of Giants' is geschreven in een pub met een collega akoestische folkgitarist en geïnspireerd door traditionele folkpop artiesten zoals Sam Lee, Damien Rice en Amy Macdonald o.a. .

 

Hans Olsson – van de toonaangevende opnamestudio Svenska Grammofonstudios en de man achter de masteringknoppen van José González’ meesterwerk ‘In Our Nature’ – zag ook voor deze single toe op een subliem geluid.

 

‘Heart of Giants’ verschijnt vandaag, gevolgd door het album 'A Decent Man' op 24 februari. 

  

OVER YVES PAQUET

 

Zijn doorbraak kwam er met ‘UFO’ – de gigantische hit met The Subs die op #1 prijkte in de Belgische Dance Charts. 

 

De in Brazilië geboren Yves Paquet is een singer/songwriter met hart en ziel. Yves (volledig: Luiz Paulo) Paquet begon zijn eigen geluid te creëren in de indiescène in Brazilië. Wat volgde was een intensieve periode waarin hij zijn vocals ontleende op nummers van Braziliaanse megasterren Alok en Vintage Culture en internationale acts als Barely Alive en Aeroplane. Nadat hij meedeed aan De Nieuwe Lichting in 2018 en bij Universal Music tekende voor de release van zijn debuutalbum ‘Every Now And Then’, bewandelt Yves met zijn tweede album een nieuwe muzikale weg. Die van folkmuziek om precies te zijn.

 

“Folkmuziek herinnert mij aan een vervlogen kindertijd. Als kind gingen we elk jaar op vakantie naar Ierland of Bretagne. Al luisterend naar de grote folkzangers op de radio onderweg (of op latere leeftijd in pubs) vormde folk al langer een grote inspiratiebron in mijn onderbewustzijn.

 

Toen Rolling Stone Magazine in Frankrijk de folkinvloeden opmerkte op mijn single ’25-28’ , was dat als een openbaring voor mij. Dát was de muziek die ik zou maken.”